Skip to content

Kunstnere

16_Maia Birkeland

Maia er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Glasgow School of Art, med mastergrad i Medium- og materialbasert kunst fra 2015. Hovedmedium er installasjon og skulptur, hvor hun benytter materialer som tekstil, tekst, europaller, funnede objekter, lyd, video med mer. I 2017 var hun festivalkunstner for Førdefestivalen, hadde separatutstillinger på Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Trafo Kunsthall i Asker.

IMG_4605+justert+&+mindre
Maia_Birkeland
IMG_3464+lysere+mindre
Toril-Gjermundsdatter-Wik

Toril Wik er tegner og maler, disse to uttrykksformer er nært knyttet sammen i hennes arbeid, både med hensyn til teknikk og form. Innholdsmessig kan hennes arbeider karakteriseres som en slags «indre ekspresjon» ved at hun bygger bildene gjennom sitt forhold til natur som ved romlighet i flaten, ved farge, valørbehandling, ved små, intense lysansamlinger og med sterke linjeføringer – særlig i tegningene – genereres et inntrykk av intens tilstedeværelse i hvert verk. Det gir en opplevelse av at naturen fortsatt er tilstede helt ut i hennes abstraksjoner. Hun holder fast ved sitt utgangspunkt, men benytter seg fritt og lekent av sine kunstneriske virkemidler i denne transformeringen, uten at dette går ut over balanse og harmoni.

Heimplassen_Toril_Wik
Toril_wik
Toril_wik2
PENA

Ronja Allum har master i metall og smykkekunst fra Kunsthøyskolen i Oslo, hvor hun også studerte kostymedesign. Naturen og undring rundt mennesket sett i kontekst til naturen er grunntemaet i hennes arbeider. Ved å kombinere ulike materialer som porselen, sølv og silikon og eksperimentere med forskjellige håndverksteknikker, jobber hun «i grenselandet mellom smykkekunst, kostymer og installasjonsarbeider». Ronja trives også godt med formidlingsarbeid, særlig med barn og ungdom, og har gjennomført flere workshoper og kurs.

Sissel Aurland_foto

Sissel har hatt atelier på Blaker siden 2015. Hun jobber tverrfaglig med både maleri, tegning, grafikk og skulptur, der fokus ligger på form og linjer og hva de kan uttrykke hver for seg og i samspill. Sissel har utdannelse i kuratorarbeide fra Høyskolen i Telemark, har ledet flere kunstprosjekter og vært kunstkonsulent for nytt oppvekstsenter og gamlehjem i Sørum. Hun er medlem i NBK, BOA og NNBK, og er valgt som representant fra Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA) til styret i KunstSkansen for perioden 2016-2020.

Sissel Aurland_Sort Vilje_2011_str.30x40cm_akryl på papir_plakatbilde
Blå og Grønn_tempera på lerret_str.90x90cm_Sissel Aurland
Sort form_akryl på papir_str. 30x40cm_Sissel Aurland
7_Greta Gjøl Hagen

Greta er utdannet pedagog og billedkunstner, og har sin utdannelse fra Statens Lærerhøgskule i Forming, Kunstskolen i Trondhjem og Statens Kunstakademi. Hennes fagområder er maleri og tegning. Hun arrangerer malekurs, og jobber nå mot flere utstillinger i 2018. Hun er medlem av NBK, Tegnerforbundet og LNM.

Natur 2
Natur 4
Natur 3
2_Sofia-Karyofilis-1

Sofia er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, master fra 2014. Hun modellerer plater av metall med hammer, strekker materialet til det brister, eller holder igjen så platen så vidt går over i det tredimensjonale. Utgangspunktet er beholderen, hvordan den fungerer, holder og interagerer, som idè eller fysisk gjenstand - og hvordan den kan brukes til å gjenfortelle og gi språk til en ytre omstendighet eller indre tilstand.

 

11_Odd Maure

ODD MAURE

Odd har kunstutdanning fra School of the Art Institute i Chicago og University of Wisconsin, og har en bred kunstnerisk bakgrunn som billedkunstner og keramiker. Odd er medlem av Tegnerforbundet og Norske Kunsthåndverkere. Han veksler mellom å jobbe med kulltegninger med ulike motiver, keramiske figurer av trollmenn og byråkrater og maleri. Har undervist i mange år ved Sørumsand videregående skole, Høgskolen i Oslo og Akershus og ved den gang Statens lærerhøgskole i forming på Blaker.

Intimations 44
forest #47 25c32.5cm
Self 13
14_Berit Rytter Haslo

BERIT RYTTER HASLE

Hun er maler og tegner. Tegningene er hovedsaklig kulltegninger, og maleriene akryl- eller oljemalerier. Motivene er hentet fra både den ytre og indre verden, og kan være landskap, mennesker eller dyr som er sett eller erindret. Fargen er viktig, og utforskningen av den er endeløs. Likeså utforskningen av sort/hvitt-kontrasten og lysvirkningen som kommer fram i møtet mellom hvitt, gråtoner og sort.

Statens kunst- og håndverkskole 1972-76,  Statens Kunstakademi 1982-86. Medlem av Tegneforbundet og BOA / Billedkunstnere i Oslo og Akershus.

IMG_0543
To heste 2017
_Margarita
DSC_0082 3

REIDUNN ANNE MOE

Reidunn har sin kunstfaglige utdannelse som grafiker. Hun har innredet et grafikkverksted på Blaker skanse, der hun arbeider med linoleumstrykk og dyptrykk som koldnål. Motivene varierer, men er stort sett figurative, ofte med landskap som utgangspunkt.

I skog - koldnål
To stammer (4)
Sittende- koldnål
9_Hege Bratsberg

Hege bruker vevens konstruksjonsprinsipper og ulike materialer til å bygge opp tekstiler med spesifikke egenskaper. Hun driver firmaet Luun, der hun samarbeider med norsk industri for å få tekstilene sine produsert. Produktene omslutter kroppen der temperaturreguleringen er sterkest, og de farges for hånd i en unik fargeskala. Hege har hatt verksted på Blaker Skanse siden 2010 og jobber i 50% stilling på Kunsthøgskolen i Oslo.

Luun sjal ull-silke-kashmir
DSC_0606
sitrongult mm
Inge JENSEN

INGE JENSEN

Født 1961 i Mo i Rana, og har arbeidet på Blaker Skanse fra 2015, og har atelier i Kommandanten der han hovedsakelig jobber med maleri. Inge er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi, grafikk-maleri, Bergen 1979 – 1983. Han debuterte på Høstutstillingen i 1986. Har medlemskap i NBK, og Landsforeningen Norske Malere.

7a. Rotvelt i måneskinn 9o x 100cm ol. p. l. 2015-2016
2a. Rotvelt-revir 90 x 100cm ol.p.l. 2015-016
Reir 125x105cm olje på lerret 2018 9 – Kopi (2)
Portrait

Anja Borgersrud jobber som keramiker på Blaker Skanse. Hun har fagbrev i keramikerfaget og bachelor i Produktdesign og er medlem av Norske Kunsthåndverkere. Hun lager i hovedsak brukskeramikk som selges på bl.a Norway Designs, Akershus kunstsenter og en rekke gallerier rundt i landet.

Portrait of Jingxin Geng

Jingxin Geng, er en norsk billedkunstner fra Kina bosatt på Blaker. Hun har sin kunstfaglige utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo. Geng uttrykker seg hovedsakelig gjennom tegning og papirklipping. Repetisjon er en viktig del av hennes kunst. Hun gjenkjenner repetisjon som en måte å se verden og vår eksistens på. Hennes verk begynner ofte med en enkelt form, hvorpå denne repeteres og kombineres til det blir noe større.

_MG_5204
201817-25x30cm-s
7T4A2065-1
1_Lene Tangen

Lene Char­lot­te Tan­gen (f. 1971) har sin utdanning fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun flyttet slitt glassverksted og sliperi fra Danmark til Blaker Skanse i 2015. Nasjonalmuseet kjøpte nylig en av hennes skulpturer. Det ble i 2017 arrangert workshop i samarbeid med Norske kunsthåndverkere i hennes lokaler.

8
5
6
20170928_191914 (2)

 

Kontemplasjon - mellom orden og kaos

Vever - for det meste med tråder og bånd av metall. Enkle spikerrammer og store bordflater erstatter vevstolen. Verkene preges ofte av sakrale og kontemplativte uttrykk, som regel i form av veggtepper. Inspirasjonskildene er mange. Alt setter spor. Blant annet en oppvekst omgitt av mer afrikansk kunst enn norsk. Resultatet er bearbeidelser av natur- og kulturinntrykk, i spennet mellom orden og et tilsynelatende kaos.

Utdannelse : bl. a. Statens lærerhøyskole i forming, Blaker, Høyskolen i Bodø (historie), NTNU (medievitenskap), og Universitetet i Tromsø (prosjektledelse). Har utviklet og ledet prosjekter innen helse-, utdannings- og kultursektoren gjennom 25 år.

BATAVIA
Maylinn Mollan

MAYLINN MOLLAN

Utdannet metallkunstner med mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo.
Lager semi-permanent gatekunst i form av figurative miniatyrer og idebasert smykkekunst.

15_Arne Rygvold

Arne Rygvold er utdannet fra Vestlandets Kunstakademi i skulptur, maleri og tegning, og praktisk pedagogikk fra Høgskolen i Oslo. Har arbeidet på Blaker Skanse i 7 år, hovedsakelig med skulptur i materialet tre.

_riss_
"snitt"
_fall_
Scroll To Top