Kunstnere

IMG_1745

INGJERD HOLTEN YTTERDAL

Ingjerd har en bachelor of art fra Savannah College of Art og en Master of Visual Arts fra Baptist University Hong Kong. Hun har også deltatt i TransculturalCollaboration  i 7 måneder ved ZHdk (Zurich University of Arts).

Ingjerd jobber med performance, installasjon, billedkunst og tekst. Asiatisk filosofi reflekteres i tema, metode og materialer, - et resultat av å ha bodd femten år i Hong Kong. Tilbake i Norge er hovedfokuset billedkunst, der hun for tiden tematiserer de politiske endringene og konsekvensene i Hong Kong ved hjelp av en kinesisk avtrykksteknikk, collage og abstraksjon.

IMG_9354 3
IMG_9044
IMG_8992
portrettbilde b

Etablert smykkekunstner med egen produksjon og med kunstgruppen ARKIVET. Har deltatt på utstillinger nasjonalt og internasjonalt siden 1994.

Hvorfor smykker?

Jeg prøver å finne en måte og dele den fliken av livet som rommer overraskelser, humor, melankoli, nonsens og poesi. Jeg liker det uhøytidelige og upretensiøse ved kunsten, og gjennom materialene jeg bruker som finer, gips, tekstiler m.m, kommer språket fram. Teknikkene jeg bruker blir ledet av overflater og form, og er således underordnet uttrykket og historien som fortelles.

Mail: hildram@gmail.com
Mobil: 97562942

 

Strata Crust 1.B
Resurrection,B
Awakening 1,B
Nina Staff

NINA STAFF

Nina Staff er kunstfotograf og arbeider med forskjellige teknikker. - Wet plate collodion, med belgkamera og hjemmelaget kjemi. Denne prosessen ble benyttet fra 1860 til ca 1890. - Filmbasert fotografi. Det analoge tilfører noe ekstra, det er stofflig og har en egen glød som det er vanskelig å få til med et digitalt kamera. I tillegg er det fint å framkalle bilder i mørkerommet. - Pin hole. Et 0,25 mm stort hull i stedet for et objektiv. Da kan alt skje. - Digital fotografering. Det går fint det også. Liker at et bilde ser ut som et maleri. Gjerne i farger.

Nina 4
Nina 3
Nina 2
Ulrike Niederberger 1

Ulrike jobber i hovedsak med tre, Street Art og ready mades. I tre jobber hun innenfor relieff- og skulpturelle uttrykk. Ulrike er fascinert av organiske former og naturens egen vri på form og farge. Hun går i dialog med nytt materiale  for å kile frem noe og skape det som materialet tillater. Der det lar seg gjøre ønsker hun å la betrakteren bli til aktiv deltaker. Ulrike trives også godt med kunst- og kulturformidling. Utdannet ved Høgskolen i Telemark, master i design, kunst og håndverk.

Mob. 97681055 - Email: niederberger.ulrike@gmail.com

www.ulrikeniederberger.com (under konstruksjon)

 

 

Ulrike Niederberger 2
Ulrike Niederberger 3
Ulrike Niederberger 4
16_Maia Birkeland

Maia er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Glasgow School of Art, med mastergrad i Medium- og materialbasert kunst fra 2015. Hovedmedium er installasjon og skulptur, hvor hun benytter materialer som tekstil, tekst, europaller, funnede objekter, lyd, video med mer. I 2017 var hun festivalkunstner for Førdefestivalen, hadde separatutstillinger på Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Trafo Kunsthall i Asker.

IMG_4605+justert+&+mindre
Maia_Birkeland
IMG_3464+lysere+mindre
Line Prip_portrett

Line Prip er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, med mastergrad i Medium- og materialbasert kunst fra 2020.

Verkene hennes tar form av romlige installasjoner man kan bevege seg inn i og være til stede i. Å involvere betrakteren fysisk i møtet med arbeidene sine er en viktig del av undersøkelsene hun gjør. I hennes arbeid tar hun utgangspunkt i kroppens sentrale rolle i møtet med verden, og som bærer og formidler av identitet. Vår relasjon til verden omkring oss og til andre mennesker ligger til grunn for hennes arbeider. Kroppen er vår primære kontaktflate og det ligger mange interessante mekanismer i det sosiale og kulturelle rommet kroppen utgjør.

#line.prip

Line Prip_Between Worlds
Line Prip_Field of Possibilities
Line Prip_Silenced
Erik G

ERIK GULLERUD

Erik er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen, grafikk linjen. Han debuterte på Høstutstillingen i 1979, hvor han også ble innkjøpt av Oslo kommunes kunstsamlinger. I perioden som billedkunstner var han aktiv både som medlem og styremedlem i Norske Grafikere. Erik har jobbet som grafisk designer i NRK TV i 30 år med animasjon, vignetter og spesialeffekter. Han jobber figurativt med tresnitt og tegning.

fra intro til Åpen Post
Vinter
føttene mine
Toril-Gjermundsdatter-Wik
Toril Gjermundsdatter Wik er utdannet ved Statens Kunstakademi.
Arbeider innen maleri og tegning, alltid med tegning i bunnen og som eget uttrykk.
Hun er innkjøpt av Nasjonalmuseet og har jobbet med kunstformidling og gallerivirksomhet. Medlem av NBK, BOA, LNM og Tegnerforbundet.
dav
dav
cof
PENA

Ronja Allum har master i metall og smykkekunst fra Kunsthøyskolen i Oslo, hvor hun også studerte kostymedesign. Naturen og undring rundt mennesket sett i kontekst til naturen er grunntemaet i hennes arbeider. Ved å kombinere ulike materialer som porselen, sølv og silikon og eksperimentere med forskjellige håndverksteknikker, jobber hun «i grenselandet mellom smykkekunst, kostymer og installasjonsarbeider». Ronja trives også godt med formidlingsarbeid, særlig med barn og ungdom, og har gjennomført flere workshoper og kurs.

Sissel Aurland_foto

Sissel har hatt atelier på Blaker siden 2015. Hun jobber tverrfaglig med både maleri, tegning, grafikk og skulptur, der fokus ligger på form og linjer og hva de kan uttrykke hver for seg og i samspill. Sissel har utdannelse i kuratorarbeide fra Høyskolen i Telemark, har ledet flere kunstprosjekter og vært kunstkonsulent for nytt oppvekstsenter og gamlehjem i Sørum. Hun er medlem i NBK, BOA og NNBK, og er valgt som representant fra Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA) til styret i KunstSkansen for perioden 2016-2020.

Sissel Aurland_Sort Vilje_2011_str.30x40cm_akryl på papir_plakatbilde
Blå og Grønn_tempera på lerret_str.90x90cm_Sissel Aurland
Sort form_akryl på papir_str. 30x40cm_Sissel Aurland
7_Greta Gjøl Hagen

Greta er utdannet pedagog og billedkunstner, og har sin utdannelse fra Statens Lærerhøgskule i Forming, Kunstskolen i Trondhjem og Statens Kunstakademi. Hennes fagområder er maleri og tegning. Hun arrangerer malekurs, og jobber nå mot flere utstillinger i 2018. Hun er medlem av NBK, Tegnerforbundet og LNM.

Natur 2
Natur 4
Natur 3
2_Sofia-Karyofilis-1

Sofia er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, master fra 2014. Hun modellerer plater av metall med hammer, strekker materialet til det brister, eller holder igjen så platen så vidt går over i det tredimensjonale. Utgangspunktet er beholderen, hvordan den fungerer, holder og interagerer, som idè eller fysisk gjenstand - og hvordan den kan brukes til å gjenfortelle og gi språk til en ytre omstendighet eller indre tilstand.

 

11_Odd Maure

ODD MAURE

Odd har kunstutdanning fra School of the Art Institute i Chicago og University of Wisconsin, og har en bred kunstnerisk bakgrunn som billedkunstner og keramiker. Odd er medlem av Tegnerforbundet og Norske Kunsthåndverkere. Han veksler mellom å jobbe med kulltegninger med ulike motiver, keramiske figurer av trollmenn og byråkrater og maleri. Har undervist i mange år ved Sørumsand videregående skole, Høgskolen i Oslo og Akershus og ved den gang Statens lærerhøgskole i forming på Blaker.

forest #47 25c32.5cm
L1030470
L1030406
14_Berit Rytter Haslo

BERIT RYTTER HASLE

Hun er maler og tegner. Tegningene er hovedsaklig kulltegninger, og maleriene akryl- eller oljemalerier. Motivene er hentet fra både den ytre og indre verden, og kan være landskap, mennesker eller dyr som er sett eller erindret. Fargen er viktig, og utforskningen av den er endeløs. Likeså utforskningen av sort/hvitt-kontrasten og lysvirkningen som kommer fram i møtet mellom hvitt, gråtoner og sort.

Statens kunst- og håndverkskole 1972-76,  Statens Kunstakademi 1982-86. Medlem av Tegneforbundet og BOA / Billedkunstnere i Oslo og Akershus.

IMG_0543
To heste 2017
_Margarita
DSC_0082 3

REIDUNN ANNE MOE

Reidunn har sin kunstfaglige utdannelse som grafiker. Hun har innredet et grafikkverksted på Blaker skanse, der hun arbeider med linoleumstrykk og dyptrykk som koldnål. Motivene varierer, men er stort sett figurative, ofte med landskap som utgangspunkt.

I skog - koldnål
To stammer (4)
Sittende- koldnål
9_Hege Bratsberg

Hege bruker vevens konstruksjonsprinsipper og ulike materialer til å bygge opp tekstiler med spesifikke egenskaper. Hun driver firmaet Luun, der hun samarbeider med norsk industri for å få tekstilene sine produsert. Produktene omslutter kroppen der temperaturreguleringen er sterkest, og de farges for hånd i en unik fargeskala. Hege har hatt verksted på Blaker Skanse siden 2010 og jobber i 50% stilling på Kunsthøgskolen i Oslo.

Luun sjal ull-silke-kashmir
DSC_0606
sitrongult mm
Inge JENSEN

INGE JENSEN

Født 1961 i Mo i Rana, og har arbeidet på Blaker Skanse fra 2015, og har atelier i Kommandanten der han hovedsakelig jobber med maleri. Inge er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi, grafikk-maleri, Bergen 1979 – 1983. Han debuterte på Høstutstillingen i 1986. Har medlemskap i NBK, og Landsforeningen Norske Malere.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Portrait

Anja Borgersrud jobber som keramiker på Blaker Skanse. Hun har fagbrev i keramikerfaget og bachelor i Produktdesign og er medlem av Norske Kunsthåndverkere. Hun lager i hovedsak brukskeramikk som selges på bl.a Norway Designs, Akershus kunstsenter og en rekke gallerier rundt i landet.

1_Lene Tangen

Lene Char­lot­te Tan­gen (f. 1971) har sin utdanning fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun flyttet slitt glassverksted og sliperi fra Danmark til Blaker Skanse i 2015. Nasjonalmuseet kjøpte nylig en av hennes skulpturer. Det ble i 2017 arrangert workshop i samarbeid med Norske kunsthåndverkere i hennes lokaler.

8
5
6
20170928_191914 (2)

 

Kontemplasjon - mellom orden og kaos

Vever - for det meste med tråder og bånd av metall. Enkle spikerrammer og store bordflater erstatter vevstolen. Verkene preges ofte av sakrale og kontemplativte uttrykk, som regel i form av veggtepper. Inspirasjonskildene er mange. Alt setter spor. Blant annet en oppvekst omgitt av mer afrikansk kunst enn norsk. Resultatet er bearbeidelser av natur- og kulturinntrykk, i spennet mellom orden og et tilsynelatende kaos.

Utdannelse : bl. a. Statens lærerhøyskole i forming, Blaker, Høyskolen i Bodø (historie), NTNU (medievitenskap), og Universitetet i Tromsø (prosjektledelse). Har utviklet og ledet prosjekter innen helse-, utdannings- og kultursektoren gjennom 25 år.

BATAVIA
15_Arne Rygvold

Arne Rygvold er utdannet fra Vestlandets Kunstakademi i skulptur, maleri og tegning, og praktisk pedagogikk fra Høgskolen i Oslo. Har arbeidet på Blaker Skanse i 7 år, hovedsakelig med skulptur i materialet tre.

_riss_
"snitt"
_fall_