To landskap

Utstillingen er åpen fra kl. 12 00 til 16 00 hver helg.
Selvbetjent Kafe i åpningstiden.

I vår serie utstillinger i Galleri Blaker Skanse som har tatt for seg natur og landskap uttrykt gjennom maleriet, er vi stolte over og kunne presentere TO LANDSKAP med Greta Gjøl Hagen og Bjørnulf Dyrud.

Greta Gjøl Hagen er opptatt av møtet mellom menneske og natur. Gjøl Hagen maler og tegner på papir. Hun komponerer maleriene i collageteknikk. En arbeidsprosess som setter spor i flaten. Med collagen fremhever hun de organiske og konstruktive formene som oppstår. Lik spor fra geologiske perioder i landskap fremtrer figurasjoner som går i retning av vekster, trær og båtformer i billedflaten. Figurer og konstruksjoner som peker på natur og tidlig kultur. Gjennom den kunstneriske prosessen er bildet selv i ferd med å bli natur.

 

Bjørnulf Dyrud er inspirert av nyekspresjonismen, en dominerende retning innen billedkunsten fra slutten av 1970-tallet og frem til midten av 1980-tallet. Selv sier han at hans bildeuttrykk går i retning av lyriske abstraksjoner hvor innslag av natur og mennesker kan spores. Materialene hans er akryl og tempera med innslag av sand og slagmetall som Dyruds maleri beveger seg i landskapet. Eller rettere sagt, gjennom landskap, hvor horisontlinjer brytes opp av maleriske eruptive krefter. Fargesterke elementer klinger ut i store billedrom gjennom overbevisende komposisjoner.
Bildene peker på hendelser hvor krefter støter sammen og elementer og figurer fødes og oppstår.