Utstillinger gammel

«Kontraster mellom by og land» er en utstilling i serien «Møtet», der medlemmer av Kunstskansen på Blaker Skanse inviterer eksterne kunstnere til å stille ut sammen i Galleri Blaker Skanse.
Keramiker Anja Borgersrud har invitert grafiker og billedkunstner Line Marsdal til å sammen lage en utstilling der de utforsker hvordan mennesket med bakgrunn i stedet man kommer fra opplever bygd og by på ulike måter.

 

 

 

Møtet: Inge Jensen og Svein Mamen

18/11 – 10/12 2017


Svein Mamen har siden 2007 arbeidet med å utvikle maleriet ut i rommet, som han selv sier:.

«Det dreier seg om rom og volum. Tegning i rommet. Arbeidet med maleriet utviklet seg ut av
flaten og inn i rommet. Jeg benytter forskjellige elementer og abstraherer og kobler ulike deler i en visuell leik der rommet mellom elementene blir aktivert».

Fargeklare konstruksjoner, frittstående og vegghengte objekter av stor variasjon utført i ‘simple’ materialer som grov treplank, plastslanger, ståltråd og gips omskapt til visuell poesi.

Inge Jensen har utgangspunkt i landskapsmaleriet som genre når han viser malerier fra serien ‘skogs-interiører med stubber og rotvelt’.
I Skogs-interiørene går han tett på motivene.

Formene og figurasjonene som oppstår viser blant annet til det evige sykliske i naturens mangslungne prosesser som danner grunnlaget for nytt liv. Fargene, de organiske formene og linjene i skogs-interiørene skaper kontrast til Svein Mamen’s stringent formede objekter med de maleriske overflatene hvor komposisjonene av objektene gir inntrykk av bevegelighet.