Yttersen/Børrestad

Velkommen til utstillingsåpning 2 oktober kl 13.
Åpningstid: 2 oktober kl 13-16. 3 oktober til 7 november. Kl 12-16 hver helg.

Snorre Ytterstad

er en kunstner som gjør tilsynelatende hverdagslige og enkle grep med kjente objekt og gjenstander. Med fokus på den underliggende historien i all transformasjon, skaper han nye vrier på det kjente. Ytterstad setter i sving intrikate og humoristiske samspill mellom funksjon, form og begrep, resultatet er ofte overraskende og samtidig framstår de som innlysende. Til utstillingen i Galleri Blaker Skanse viser Ytterstad nye arbeider. En serie abstrakte bilder som danner ramme for en abstrakt skulptur.

Snorre Ytterstad (født 1969) er billedkunstner født i Bodø. Ytterstad bor og arbeider i Oslo. Han har utdanning fra Vestlandets Kunstakademi i  Bergen (1992–95) og fra Statens Kunstakademi i Oslo (1995–96). Ytterstad har hatt en rekke separatutstillinger blant annet på Akershus  Kunstnersenter (2019), Kunstnerforbundet, Oslo (2018), Nasjonalmuseet Museet for Samtidskunst (2011). Ytterstad har også deltatt i en rekke gruppeutstillinger, blant annet på Skulptur-biennalen, Vigelands Museet (2017), Lorck Schive, Trondheim kunstmuseum (2015), UKS-biennalen, Henie Onstad Kunstsenter (1998).

 

Tor Børresen

Et objekts verdi er sjelden absolutt (slik som f.eks lengden på en meter). Verdien til objekter vurderes etter hva samfunnet til enhver tid er opptatt av. Tor Børresens verk blir ofte til ved at han vender kjente kulturelle fenomener mot seg selv, på en slik måte at betrakteren må reforhandle kontrakten med objektenes verdi. Kunstnerskapet til Børresen kan leses som en legering av humor og alvor hvor sansen for mentale forviklinger til dels er materialet for hans kunstproduksjon. Ved å sjonglere med symbolske systemer, konstruerte tilfeldigheter og fingerte katastrofer tvinges man til å gå i nærkamp med gjenstandenes bakenforliggende betydninger. Utstillingen i Galleri Blaker Skanse vil bestå av objekt, skulptur, foto, og installasjon.

Tor Børresen (født 1963 på Hamar). Bor og arbeider i Oslo. Utdannelse fra Høyskolen for Kunsthåndverk og Design - Bergen (1985-88), Vestlandets Kunstakademi-Bergen (1989-1993). Børresen var med i oppstart og drift av Galleri Struts i Oslo (1994-1998). Han var en av kunstnerne bak duoen GOOD GUYS BAD GUYS, aktive på1990 tallet. Børresen har holdt en rekke separatutstillinger, blant annet på Fotogalleriet, Kunstnerforbundet, Oslo Kunstforening. Børresen har også deltatt på en rekke kollektivutstillinger blant annet Oslo Kunstforening, Vigelandsmuseet, Bergen Kunstforening (Bergen Kunsthall), Kunstmuseet Kube (Ålesund). Børresen vant DnB Sparebankstiftelsens pris i 2016.